Tofu na deser – niemożliwe? A jednak! Aksamitny,
delikatny a do tego zdrowy i oryginalny – taki właśnie jest deser z tofu, owocami
i orkiszowym spodem z ciasteczek. Idealny na letnie upały, prosty w
przygotowaniu, efektowny i co najważniejsze - świetnie nadaje się dla amatorów
słodyczy w każdym wieku – nawet dla najmłodszych dzieci po 1 r.z. Smacznego!
Składniki
na 4 porcje
400
g tofu
50
g czekolady
3
łyżki miodu
100
g orkiszowych ciasteczek Holle
1
mus z gruszki, brzoskwini, maliny z orkiszem Pear Pony Holle
Świeże
owoce do ozdoby
Przygotowanie:
Tofu zblendować na gładką masę.
Czekoladę rozpuścić w wodnej kąpieli, po przestudzeniu delikatnie połączyć z przygotowanym
tofu. Posłodzić miodem, delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok godzinę. Orkiszowe
ciasteczka pokruszyć na kawałeczki i wyłożyć nimi spód salaterek. Na ciasteczka
wyłożyć warstwę musu. Schłodzony krem z tofu wyjąć z lodówki przełożyć do przygotowanych
salaterek, ozdobić ulubionymi owocami lub bakaliami.